Ђурђев: Социјална гарантована пензија је патриотски задатак за све нас

0
229

Предлог председника посланичке групе ПУПС-солидарност и правда Стефана Кркобабића о увођењу социјалне гарантоване пензије је вредан подршке свих нас, јер представља нужност у условима у којима око 300.000 наших сународника са преко 65 година нема никаква примања – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Објашњавајући да је концепт добро осмишљен, јер гарантује месечна примања не мања од 100 евра свима који имају довољан број година за пензију, али немају довољно радног стажа.

– Ти људи су своје животне векове провели у Србији радећи, стварајући, подижући и школујући децу, они су нам оставили Србију у наслеђе и имамо патриотску обавезу да им обезбедимо достојанствену старост – нагласио је Ђурђев. Председник Српске лиге посебно је истакао чињеницу да међу посматраном популацијом има много жена у сеоским срединама и да су оне данас најрањивија друштвена категорија. Морамо им дати оно што су заслужили, то није никаква милостиња, то је наша патриотска обавеза и дуг према њима – закључио је Ђурђев.