Патријарх Кирил: Чини се да су многи желели да збришу православну Русију са лица земље – али то се неће десити

0
130


Патријарх Кирил: Чини се да су многи желели да збришу православну Русију са лица земље – али то се неће десити. Зато је данас наша посебна молитва за све оне од којих зависи исход те битке, у коју смо ушли мимо наше воље

Русија је многима у свету „трн у оку“ и покушавају да је „збришу са лица земље“ јер она нуди „алтернативни поглед на свет, Бога и човека“, другачији од оног који је данас прихваћен на Западу, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

Русија је против своје воље ушла у сукоб на земљи историјске Русије, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

„Ово што се данас дешава није само још један војни поход, нека врста напетости. Чини се да су многи желели да збришу православну Русију са лица земље. Али неће бити тако, и зато је данас наша посебна молитва за наше власти, за нашу војску, за нашег председника, за све оне од којих заиста зависи исход те битке, у коју смо ушли мимо наше воље“, рекао је он у беседи после литургије у Светотројичком серафимско-дивејевском манастиру у региону Нижњег Новгорода.
„Неки сматрају да је дошло време да се заврши са Русијом, јер је то алтернативни поглед на свет, на Бога, на човека, не уклапа се у оквире тог програмираног система који искључује Бога из живота људи“, рекао је патријарх.
(Спутњик, Восток)