Председник Српске лиге о увредама Биљане Србљановић на рачун патријарха Порфирија

0
183

Зашто челница Владиног Савета за креативне индустрије вернике Српске цркве назива олошем?

Након надасве мирне литије више од 100 хиљада грађана Србије и свенародне црквене молитве испред Храма светог Саве у Београду за очување традиционалног погледа на брак, у медијима се јављују поједини самозвани „грађани“ и самопроглашене ексклузивне „грађанке“ којима не одговара да у народу влада љубав,  јединство и толеранција.

Извртањем чињеница госпођа Биљана Србљановић, на пример, већинско становништво назива олошем (иако је, скупо плаћена, пофесионална „боркиња“ против тзв. говора мржње) само зато што оно тражи, моли да му се не намећу вредности које нису у традицији српског народа. Богу хвала, те су и највиши црквени великодостојници, на челу са Његовом светошћу патријархом Порфиријем, стали на чело народа, у јединству које очигледно смета онима који би да намећу своје погледе на свет а који нису утемељени у нашем српском бићу нити у једној од традиционалних вера међу грађанима Србије.

Тим душебрижницима сметају патријархове речи да је српски народ обликовала православна вера, од Светог Саве, преко Косовског завета кнеза Лазара, до данашњих дана. Смета им што управо на тој традицији заснивамо наш јавни морал. Смета им љубав према Богу и према ближњима. Лепо је патријарх то сажео: „Ми никоме не намећемо оно што је наш начин живота, али исто тако и не желимо да нам било ко, са било које стране света, долази да нам намеће своје вредности, свој поглед на свет, свој начин живота. На Богом благословеном браку и на таквој породици изграђено је друшво и цивилизација какву познајемо“.

Традиционална породица мушкарца, жене и њихове благословене деце је један од последњих стубова који нови владари света, или они који то покушавају да буду, нису успели да сломе и управо зато се иза лажне борбе за права истополних заједница крије настојање да се и тај стуб уруши или потпуно сруши.

Патријарх Порфирије се у свом говору дотакао и, за сада, појединачних покушаја да се та нова идеологија на мала врата увуче и у наш образовни систем, кроз пласирање приче о некој новој реалности у смислу новог појма родности. Након тога следи и лагано „протурање“ свега онога што се може само поредити са ониме што су представљали Содома и Гомора.

Идеолози те „нове реалности“ већ деценијама, преко убачених људи у структуре законодавне и извршне власти, покушавају да промене традиционални поглед на свет, јер ће тако моћи лакше да управљају становништвом. И управо им сметају земље, као на пример Србија, која не жели да буде део тог новог експеримента који прети да уништи човечанство какво данас познајемо.

И зато, нека дежурни душебрижници не искривљују поруке љубави и нека оставе српски народ да живи на моралним и животним начелима која су га очували свих ових претходних векова. Да се наши преци не постиде нас. – изјавио је председник Српске лиге Александра Ђурђев, упозоравајући да су бљувотине Биљане Србљановић на рачун патријарха српског тим опасније јер је госпођа Србљановић на челу једног веома важног Владиног тела какав је Савет за креативне индустрије.