Телеком платио „опозиционим“ политичарима више од пола милиона евра!

0
291

Редакција портала Директно дошла је до података који показују да је директор Телекома Владимир Лучић, док је управљао и ћерком-фирмом Телекома у Црној Гори Мтел-ом, платио 642.000 евра двојици некадашњих највиших функционера Либерално-демократске партије – Бојану Ђурићу и Ивану Андрићу, и то за послове који де фацто никада нису одрађени.

Наиме, током само две године, 2018. и 2019. на рачун Ђурићеве и Андрићеве тек основане фирме „Труст дигитал“ Мтел је уплатио више од пола милиона евра за активирање четири портала: новипогледи.рс, насиусвету.цом, медик.рс и спортске.нет.

Први портал „радио“ је једва до половине 2018. Насиусвету.рс је објављивао неколико десетина вести месечно које су преписиване са других портала, и то само до 30. октобра 2021. Када покушате да уђете на медик.рс појавиће се натпис Еррор, односно портала нема. Једини портал који и даље постоји је спортске.нет.

Телекомово ново задужење од 500 милиона евра значи да нико неће да им позајми ни динар
Међутим, оно што се јасно примећује је да у исто време док трају ови „послови“ Ђурићеве и Андрићеве фирме, абнормално плаћани из државног Мтел-а, њих двојица 2019. оснивају покрет „Србија 21“ ради изласка на парламентарне изборе 2020. И то заједно са Горданом Чомић, Ненадом Чанком, Татјаном Мацуром, Ненадом Константиновићем, Томиславом Жигмановим, Александром Олеником… Иначе, Бојан Ђурић је од марта 2015. године на позицији саветника председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа.

Упркос смањеном цензусу на 3 одсто, ова листа није ушла у парламент, али су њени кандидати ушли у власт СНС-СПС. Гордана Чомић је постала министарка у Влади и још увек је, као и више функционера Чанкове ЛСВ. На априлским изборима ове године део ове групе снашао се да изађе као мањинска листа Хрвата и Русина, јер на тај начин није потребан цензус, те су тако Томислав Жигманов и Александар Оленик освојили мандате и већ потврдили да би прихватили улазак и у нову СНС Владу.

Ово је још један од доказа који указује на сумњу да је Мтел, ћерка фирма Телекома у Црној Гори, служио као финансијер за све фиктивне послове и трансакције које је требало прикрити или које једноставно нису смеле да се одрађују преко централе у Београду.

direktno.rs