Ђурђев: Странка слободе и правде је дериват Демократске странке која је 12 година уништавала Нови Сад, генерални урбанистички план који критикују биће развојни импулс европске престонице културе

0
162

Странци слободе и правде смета то што није у прилици да, као Демократска странка из које је настала, пљачка Нови Сад и Новосађане као што је то био случај од 2000. до 2012. године и то је једини разлог због кога нападају и генерални урбанистички план и Милоша Вучевића лично – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
Он напомиње да су економска и урбанистичка достигнућа града Новог Сада у последњих 12 година неумољива и егзактна, те да опозицији једино преостаје да износи паушалне критике без икаквог утемељења. Милош Вучевић је најбољи градоначелник Новог Сада, односно Српске Атине како овај град после дуго времена можемо назвати, у његовој модерној историји.

Вучевић је од Новог Сада направио регионално градилиште, магнет за инвеститоре, место у коме се тренутно реализује преко 400 пројеката, у коме је 2022. године достигнут највиши градски буџет у историји од 35,8 милијарди динара и највећа забележена плата у историји – образложио је Ђурђев.

Председник Српске лиге осврнуо се и на то што Странка слободе и правде и друге опозиционе партије градоначелника Вучевића нападају без икакве политичке културе. Они Вучевића и његове присталице представљају као простаке, а он је уз подршку тих присталица од Новог Сада направио европску престоницу културе, а да притом није од њега правио антисрпску тврђаву као што је то био случај у доба владавине демократа. Смета им и због наводног криминала и корупције, а њих је у граду никад мање, смета им због наводне дивље градње, а Позоришни трг и други објекти културе и целокупна градска инфраструктура никад нису били лепши и уређенији. Новосађани све то виде и зато су и резултати избора у корист политичке опције градоначелника Вучевића неумољиви – закључио је Ђурђев.