Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући организаторе и учеснике трећег Кампа за српску децу из региона

0
284

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући организаторе и учеснике трећег Кампа за српску децу из региона, који ће до 14. јула боравити у Србији.

Током боравка у Републици Србији, 36 деце узраста од 10 до 14 година из Хрватске, Мађарске и Словеније ће, поред Новог Сада, посетити и Београд, Врбас, Сремске Карловце, манастире Фрушке горе, а учесници кампа ће имати прилику да се упознају са својом историјом, језиком, културом, да обиђу различите споменике културе, музеје и туристичке атракције.

– Драго ми је што ће учесници Кампа, српска деца из региона, неколико дана бити у посети Србији и што ће моћи да се упознају са новим другарима, да слободно разговарају на свом језику, да кроз обилазак Србије спознају свеукупно богатство нашег народа. И нама је увек драго када обиђемо све оне крајеве где живи српски народ и видимо колико смо тога генерално урадили за европску културу и цивилизацију. Желим вам пријатан боравак у нашем граду, да поново дођете, да дођете са својим породицама, а изнад свега вам желим да опстанете и останете на својим вековним просторима. Да говорите на свом језику, да можете да пишете на свом писму, да можете са поносом да носите ваша имена и презимена. Верујем да је ово само једна у низу посета и да ћемо успети да организујемо и узвратне посте, како би наши ђаци отишли да виде где ви живите, где живи српски народ у региону и да се боље међусобно упознате – рекао је градоначелник Милош Вучевић.