Ђурђев: Кркобабић за две године са 1000 бесплатних кућа улио ентузијазам младима да се враћају на српска села

0
157

Јубиларна хиљадита бесплатна кућа са окућницом која је недавно додељена у оквиру програма помоћи младима за одрживи повратак на село од стране Министарства за бригу о селу предвођеног Миланом Кркобабићем доказ је да је оснивање овог министарства уз пуну подршку Владе Србије и председника Александра Вучића био пун погодак и да представља сигуран пут ка обнови српских села – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је истакао да је у функцији одрживог повратка младих на села низ пројеката које спроводи министар Кркобабић са својим сарадницима и да су сви они показали изузетне позитивне ефекте. Отворено је или обновљено преко 1.000 сеоских задруга, додељено је на десетине бесплатних мини-бусева за превоз сеоског становништва у брдско-планинским срединама, манифестацијама попут Михољског лета покушавају се ревитализовати сеоски културни садржаји, а уложена су и значајна средства за обнову сеоске путне и друге инфраструктуре – напоменуо је Ђурђев. 
Председник Српске лиге сматра да је ово тек почетак и да министар Кркобабић има низ одличних идеја које тек треба реализовати. Уврстити село у Устав Србије, делити земљу у државном власништву беземљашима за обрађивање, увести гарантовану социјалну пензију која би била од посебног значаја за старе на селу, све су то реално постављене и нужне амбиције министра Кркобабића за које ће држава Србија, сигуран сам, имати слуха у наредном периоду – закључио је Ђурђев.