Почела 27. Скупштина Града Новог Сада; Вучевић: Возачи ГСП-а ће почетком 2023. имати плату 100.000 динара

0
294

У току је 27. Скупштина Града Новг Сада на којој се расправља о 102 тачке дневног реда. Скупштини Града присуствује градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који истиче најважније тачке.

„Тешко је причати о најважнијим тачкама, али оне које су битне су свакако завршни рачун за 2021. и Предлог одлуке о ребалансу буџета за 2022. годину. Завршни рачун за 2021. годину је био 34 милијарде 474 милиона динара, до сада рекордни буџет у историји града. Приходи и примања који су остварени су 34 милијарде и 800 милиона динара“, истакао је први човек Новог Сада.вуцевицИзвор: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Он је упоредио буџет са буџетом из 2020. године, где је остварено више од 3 милијарде динара прихода и примања.

„Поднећу извештај за целу деценију од 2012. године, када сам изабран. Ови приходи у 2021. су већи за 12 милијарди динара. Што је значајан помак и добар показатељ у којем се правцу Град креће. Што се тиче расхода и издатака потрошено је нешто више од 30 милијарди динара. На капиталну потрошњу у 2021. годину потрошено је 9 милијарди динара“, рекао је Вучевић.

Градоначелник је додао да је остварен суфицит у буџету Града у износу од 3 милијарди динара.

„Две милијарде динара су већ распоређене кроз одлуку о буџету за ову годину, а кроз одлуку о ребалансу распоређује се додатна милијарда. Суфицит је мањи, а то значи да смо боље управљали градом“, наглашава он.

Пред одборницима ће данас бити и Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету за 2022. годину, где се распоређује део неутрошених средстава и коригују приходи и расходи.

„Ми данас излазимо пред одборнике са предлогом буџета од 38 милијарди 450 милиона динара. Полако се приближавамо некада незамисливом податку да Нови Сад може да има 40 милијарди динара у буџету града. Прву годину мог мандата буџет је био 20 милијарди динара. Ово је победа Новосађана и Новог Сада, ово је победа привреде и оних који редовно уплаћују порезе. И поред две године короне, украјинске кризе, светске инфлације, ми имамо добре показатеље у ком правцу се крећемо. Али, пред нама изазован период“, наглашава Вучевић.

Градоначелник се нада да ће и возачи ГСП-а са повећањем плата наредне године добити боље услове.

„Возачи ГСП-а ће почетком 2023. имати плату 100.000 динара. Надамо се да че и васпитачицама расти плата. Сада смо фокусирани да Топлана има довољно гаса. Да имамо топле куће, амбуланте, обданишта и учионице, али ми морамо бити рационалнији и умеренији. Ја као градоначелник морам да гледам џеп свих Новосађана“, истакао је градоначелник.

У току су и инвестициони радови на Топлани који ће трајати непуна четири месеца. Градиће се и две топлане на Југовићеву и Мишелуку.