„Inckov zakon – kraj Srpske ili raspad Bosne“ – UTORAK, 10. avgust 2021. godine u 11 časova, Press centar UNS-a

0
63

Informativno-politički portal „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Vas pozivaju na tribinu
UTORAK, 10. avgust 2021. godine u 11 časova, Press centar UNS-a (Knez Mihailova 6/III, Beograd)

TEMA: „Inckov zakon – kraj Srpske ili raspad Bosne“

U organizaciji informativno-političkih portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“, i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u utorak, 10. avgusta, u 11 sati u Press centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihailova 6/3) biće održana tribina na temu „Inckov zakon – kraj Srpske ili raspad Bosne“.

Na tribini će učestvovati srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i: Darko Tanasković, Vladislav Jovanović, Nenad Kecmanović, Predrag Ćeranić, Aleksandar Pavić, Željko Budimir, Slobodan Reljić, Dušan Prorković, Aleksandar Raković, Milomir Stepić, Goran Petronijević i Branko Lukić.

U ime organizatora i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji učesnike će pozdraviti Mlađen Cicović, šef Predstavništva, a tribinu će moderirati Đuro Bilbija, urednik portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“.

Učesnici Tribine baviće se brojnim aktuelnim dramatičnim pitanjima… Ko stoji iza Inckovog zakona za koji on tvrdi da ga je doneo samoinicijativno? Na šta cilja taj zakon koji preti hapšenjem svima koji sumnjaju u objektivnost Haškog tribunala? Koji je status Kristijana Šmita koji je „za Srpsku samo turista“, a „za Rusiju ne postoji“? Da li je to kraj institucije visokog predstavnika ili će ostati samo godinu dana bez bonskih ovlašćenja, kako predlažu Kina i Rusija? Može li Srpska da se odupre i novim i većim pritiscima tzv. međunarodne zajednice ukoliko sačuva jedinstvo vlasti i opozicije, te građana, ali i Srbije i velikih saveznika? Kakav će biti rasplet najveće posleratne krize u BiH koja poprima dimenzije globalnog odmeravanja snaga?

Direktan prenos na: https://www.youtube.com/channel/UCe5T_8Szsm6oMRwBbaoGFWQ (polje Lajv)

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

VREME: UTORAK, 10. avgust 2021. godine, 11 časova

MESTO: Press centar UNS-a, Knez Mihailova 6/III, Beograd