KINESKI KONTRANAPAD: Peking traži da SZO istraži rad Fort Detrika i tima Ralfa Barika! KO STOJI IZA KORONE

0
396

AKO već nisu, u Vašingtonu će brzo shvatiti da im Kina nije ni Iran, ni Venecuela. ni Kuba.

Peking udara i mnogo jače i u – slabe tačke SAD.

Portparol kineske diplomatije – Žao Liđijan – javno je pozvao Sjedinjene Države da objave podatke o ranim slučajevima oboljenja nalik na kovid-19, uključujući respiratorne bolesti nepoznatog porekla u Virdžiniji, zatim veliku epidemiju EVALI u Viskonsinu i neobjašnjive upale pluća u blizini Fort Detrika u julu 2019. i slučajeve plućnih bolesti povezane sa vejpingom, koje su se udvostručile u Merilendu u septembru 2019.

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti prošle je godine otvoreno priznao da su neki pacijenti za koje se veruje da su umrli od gripa bili pozitivni na koronavirus nakon što su im posthumno postavili dijagnozu.

SAD – naglasio je Žao – treba da sprovedu testiranje na nukleinsku kiselinu i antitela uzoraka seruma „svih navedenih pacijenata“.

Dodao je da Sjedinjene Države treba da pozovu stručnjake SZO da istraže Fort Detrik i njegovih više od 200 biolaboratorija u inostranstvu.

Ukazao je da je baza Fort Detrik središnja tačka američkih napora za biološku militarizaciju, a da je glavna institucija Medicinski istraživački institut američke vojske za zarazne bolesti.

Međunarodna zajednica i američka javnost dugo su izražavali zabrinutost zbog ilegalnih, malo poznatih i nesigurnih aktivnosti u Fort Detriku. Istraživački institut sa dugom istorijom proučavanja i modifikovanja koronavirusa suočio se sa ozbiljnim bezbednosnim nesrećama i zatvoren je 2019. godine.

Ubrzo nakon toga u Sjedinjenim Državama je izbila bolest sa sličnim simptomima kao kovid-19. Po ovim pitanjima, američka strana nikada nije dala nikakvo objašnjenje svom narodu i međunarodnoj zajednici.

Treće, ukazao je Žao, SAD bi trebalo da pozovu stručnjake SZO da obave istragu i na Univerzitetu u Severnoj Karolini.

– SAD krive Institut za virusologiju u Vuhanu za širenje kovid-19. A u stvari su same Sjedinjene Države najveći sponzor i praktičar ove vrste istraživanja u svetu. Tim Ralfa S. Barika je posebno autoritet za rad na modifikovanju koronavirusa. Istraga o onome što su radili Barikov tim i laboratorije razjasnila bi da li je istraživanje koronavirusa dovelo do pojave ili stvaranja Sars-CoV-2.

Četvrto, Sjedinjene Države bi trebalo – dodao je Žao – da objave podatke o bolesnim američkim vojnim sportistima koji su prisustvovali Svetskim ratnim igrama u Vuhanu. U oktobru 2019. godine Sjedinjene Države su poslale preko 300 ljudi u Vuhan na te Igre. Da li je neko od njih imao simptome slične simptomima kovid-19? Njihovi medicinski kartoni moraju biti objavljeni što je pre moguće.

Intermagazin