Novak: „Žao mi je što sam vas razočarao, dao sam sve od sebe“ – niko od nas ne sumnja u to – Hvala Novaku svakako!

0
291

NOVAK ĐOKOVIĆ je najbolji teniser sveta svih vremena, to je činjenica koju ne može promeniti jedan (ili četiri, nebitno) nešto slabiji rezultat na Olimpijskim igrama.

Igrao je umoran i povređen, pod lekovima, u nehumanim uslovima… Ali, Nole se posle poraza u meču za treće mesto i odustajanja od borbe za bronzu u miksu izvinio svima koje je razočarao!

– Nažalost, u četiri moja nastupa na Olimpijskim igrama, treći put sam (poražen) u polufinalu… Samo sam jednom osvojio bronzu. Naravno, „samo“, pod znacima navoda, medalja je medalja, ali za neki moj standard, očekivanja i želje to nije idealan rezultat. Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta koje sam razočarao, jer znam da su mnogi od mene očekviali medalju, a i ja jesam, isto. Žao mi je i zbog Nine, isto, što na kraju nismo izašli na teren, ali… jednostavno, otkazalo mi je telo, potpuno. Igrao sam pod lekovima, nenormalnim bolovima, iscrpljenošću. Tako da… Ali, opet kažem, daleko od toga da svaljujem krivicu zbog onoga što će se desiti zbog Olimpijskih igara, ovog, onoga, ali meni je srce na mestu. Dao sam sve od sebe. I, volim da igram za svoju zemlju. To je sport, rezultat nažalost nije bio na mojoj strani, idemo dalje – rekao je Novak Đoković.

Što se tiče razloga za predaju u miksu, Nole je potvrdio da je razlog povreda, ne jedna nego više njih, ali je dodao da se ne kaje što je došao na Igre i borio se za svoju zemlju.

– Povreda je u pitanju. Ne jedna, više. Nadam se da me to neće sprečiti da učestvujem na US Openu, koji je naravno sledeći veliki cilj. Ali, ne kajem se ni što sam došao, ni što sam dao sve od sebe. Jer, kako bih se i kajao? To je normalna stvar, logično je kada si na Olimpijskim igrama da hoćeš da daš sve od sebe da svojoj zemlji doneseš bar jednu medalju – rekao je Nole.

Iz ove perspektive gledano, izgleda malo nerealno da Đoković nastupi na Igrama u PArizu kroz tri godine, ali na pitanje srpskih novinara dao je odgovor kojim je ostavio otškrinuta vrata i za tu mogućnost:

– Tri godine, nije toliko daleko, ali opet i jeste, jer nemam 25 godina. Ne vidim ni kraj svoje karijere, da mi je jasno ‘E, ajde, odigraću godinu, dve i to je to’. Olimpijske igre, Dejvis kup, ATP, grend slemovi… To je ono što me najviše inspiriše da nastavim, tako da – igranje za Srbiju je uvek privilegija i čast. Želim opet da igram, i u Parizu (2024. na Igrama), želim i dalje! Tako da… Eto, nadam se nekom boljem ishodu u Parizu, ako budem igrao tamo. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju – zaključio je veliki Novak Đoković.

Intermagazin