Kedmi objasnio uznemirujuće činjenice: SAD više nisu sposobne da diktiraju razgovor sa Rusijom

0
58
Foto Jutjub

Nova američka administracija, na čijem je čelu Džozef Bajden, nema geopolitičke adute i dovoljnu kompetenciju za vođenje „ozbiljnog razgovora“ sa Rusijom.

Poznati izraelski politikolog i bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi, došao je do ovog zaključka komentarišući situaciju u međunarodnoj areni.

Kedmi je govorio o tome zašto Vašington nije u stanju da izvrši dovoljno jak pritisak na Moskvu ne bi li postigao svoje spoljnopolitičke ciljeve, a takođe objasnio kako američke vlasti pokušavaju da sakriju geopolitičku slabost.

Jakov Kedmi je, pre svega, skrenuo pažnju na činjenicu da predsednik Džozef Bajden, sa svojim čvrstim stavom prema Rusiji, u najmanju ruku preuveličava mogućnosti Vašingtona.

Dakle, američki lider i rukovodstvo zemlje samo su verbalno sposobni da demonstriraju geopolitičku moć Sjedinjenih Država, pokušavajući da sakriju stvarno stanje stvari u zemlji.

Politikolog je skrenuo pažnju na činjenicu da su sve izjave o „ozbiljnom razgovoru“ sa Rusijom, koje su dale američke vlasti, u stvari samo deo političke „PR kampanje“ usmerene ka biračima.

Tako nova administracija Bele kuće želi da demonstrira svoj ozbiljan spoljnopolitički odnos prema drugim zemljama.

„Činjenica je da izjavama pokušavaju da kreiraju priču i prikažu nešto čega nije bilo, tako da mogu da nastave da obmanjuju svoje stanovništvo i ostave utisak da su neustrašivi. Sjedinjene Države nemaju ništa što može iznuditi ozbiljan razgovor sa Rusijom“, rezimirao je Kedmi.

Foto Jutjub

Vebtribun