SARADNJOM DO ZAJEDNIŠTVA! Stefan Krkobabić: Podrška Srbije Republici Srpskoj je trajna, ne usputna, od događaja do događaja

0
66

„Institucionalna saradnja Republike Srpske i Srbije mora biti, redovna, kvalitetna i korisna za srpski narod s obje strane rijeke Drine“, zaključili su danas predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljki Čubrilović i parlamentarna delegacija iz Srbije, nakon sastanaka održanog u Narodnoj skupštini Repubike Srpske.

Predsjednik Čubrilović rekao je na zajedničkoj pres konferenciji da ima mnogo razloga da institucije Srpske i Srbije sarađuju i da stalno poboljšavaju tu saradnju na svim nivoima.

On je rekao da je na sastanku dvije delegacije razgovarano o temama koje su značajne za srpski narod, a jedna od njih odnosila se na brigu o selu.

„Institucije Srpske i Srbije moraju biti prisutne u svakom segmentu našeg društva, uz poštivanje Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije“, rekao je Čubrilović.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Stefan Krkobabić naglasio je da Srbija podržava Republiku Srpsku, te da je Srpska realnost koju niko ne može da promijeni.

On je istakao da je neophodno formirati memorijalni centar za sve žrtve srpskog naroda.

„Moramo razgovarati o temema značajnim za naše građane, jer samo tako možemo učvrstiti zajedništvo. Teme, kao što su rezolucije koje su usvojili Crna Gora i takozvana država Kosovo, ne idu nikome na čast, a cilj je da se srpski narod optuži“, rekao je Krkobabić i ocijenio da je značajno što će Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije uskoro posjetiti Republiku Srpsku.

Sastanku su prisustvovali poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Dragan Marković i poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Aleksandar Đurđev.