Tribina „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“

0
92

Informativno-politički portali „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u četvrtak, 8. jula, u 12 sati u beogradskm Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6/3) organizuju tematsku tribinu pod naslovom „Dekonstrukcija mitova o sarajevskom suživotu i genocidu u Srebrenici“.

Na samom početku, u ime organizatroa i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, skup će pozdraviti šef Predstavništva Mlađen Cicović, a moderator tribine je urednik portala „Sve o Srpskoj“ i „Fakti“ Đuro Bilbija.

Poslije pozdravne riječi biće emitovano video obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i inserti iz intervjua Gideona Grajfa, predsjednika Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, i Rafaela Izraelija, predsjednika Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine.

Na tribini će govriti Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Milorad Kojić, Goran Petronijević, Radomir Pavlović, Branko Lukić i Mile Poparić.

Povod da organizujemo tribinu predstavljaju izvještaji nezavisnih međunarodnih komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu i stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji. Biće riječi o zločinima nad Srbima u ratnom Sarajevu i događajima koji su se odigrali u i oko Srebrenice za vrijeme rata u Bosni.