POBUNA: Desetine hiljada demonstranata u Londonu protestovalo protiv karantina

0
63

Desetine hiljada demonstranata, koji protestuju protiv karantina, prodefilovalo je centralnim Londonom tražeći ‘hapšenje’ Met Henkoka nakon što je uhvaćen da krši Kovid pravila istovremeno apelujući stanovništvu Velike Britanije da ih se striktno pridržava.

Demonstranti protiv karantina su viđeni kako marširaju centralnim Londonom pre nego što su se u subotu spustili ulicom Dovning Strit, dok su pozivali na „slobodu“ i obustavu svih Kovid mera nakon što je Dan slobode odložen za 21. jun.

Osim što su zahtevali kraj karantina, demonstranti su mahali plakatima na kojima su zahtevali da policija „uhapsi Met Henkoka“ nakon što je uhvaćen da krši Kovid pravila istovremeno apelujući stanovništvu Velike Britanije da ih se striktno pridržava.

Sekretarka za zdravlje optužena je za licemerje zbog slika i naknadnog video snimka na kojem se vidi kako se ljubi sa Ginom Koladangelom u Ministarstvu zdravlja, uprkos tome što je zagovarala drakonska ograničenja za obične građane.

Desetine hiljada demonstranata ranije su prodefilovali kroz Oksford Strit, Redžent Strit, Hajde park i Northumberland Aveniju dok su držali plakate sa natpisima „reci ne Kovid vakcini“ i „ne Kovid pasošu“.

Članovi demonstracija počeli su da se razilaze oko 16 sati, mada su mnogi posvećeni učesnici i dalje ostali ispred ulice Downing i na Trgu parlamenta.

Politički aktivista Lorens Foks bio je među desetinama hiljada demonstranata protiv karantina i viđen je kako govori na megafon dok je stajao na barijeri ispred ulice Dovning.

Vebtribun