Kina: Bajden je odmah nakon Ženeve napravio opasan manevar prema Rusiji! Pokušaj da prevari Putina i Rusiju

0
69

Sjedinjene Američke Države, uprkos određenim dogovorima sa Rusijom o ključnim pitanjima bilateralnih odnosa postignutih na samitu u Ženevi, nisu napustile spoljnopolitičku konfrontaciju sa Moskvom.

Do ovog zaključka su došli novinari kineskog portala Sohu, komentarišući situaciju u međunarodnoj areni. Novinari su detaljno govorili o čudnoj strategiji američkih vlasti, a takođe i objasnili kako je Vašington pokazao svoje pravo lice i spoljnopolitičku nestabilnost.
Analitičari Sohua-a su, pre svega, skrenuli pažnju na to da je na proteklom bilateralnom samitu, održanom 16. juna u Ženevi, američki predsednik Džozef Bajden potvrdio nameru da stabilizuje odnose sa Rusijom.

Međutim, nedelju dana kasnije, Vašington je najavio uvođenje novih antiruskih sankcija, čime je Moskvi doslovno zabio nož u leđa.

Kineski novinari su skrenuli pažnju na činjenicu da je svetska zajednica zaključila da je rusko-američki samit bio koristan, jer bi takav format omogućio Moskvi i Vašingtonu da uspostave određene zajedničke tačke, kao i da se usaglase oko niza pitanja u vezi sa globalnom bezbednošću.

Međutim, američke vlasti su, uprkos uspehu pregovora, odlučile da pogoršaju odnose uvođenjem novih sankcija protiv Rusije.

„Proglašavajući „poboljšane odnose“ sa Moskvom, Vašington je odmah počeo da uvodi seriju novih represivnih antiruskih mera“, rekli su kineski analitičari.

Ovaj pristup, prema Sohuovim analitičarima, objašnjava se promenom američke spoljnopolitičke strategije usmerene protiv Rusije.

Dakle, Vašington je pokušao da prevari Moskvu, proglasivši obnavljanje odnosa. Međutim, ovaj pristup je samo lukav trik koji je Amerikancima bio potreban kako bi postigli sopstvene ciljeve.

„Razlog zašto se Bajden tokom samita sa Putinom pretvarao da želi da „poboljša odnose“ sa Rusijom je taj što su Sjedinjene Države promenile strategiju širenja američke hegemonije“, rezimirali su novinari.

Vebtribun