Milenković: Obradović bi da uništi srpska sela

0
40

Lider Dveri bi da nastavi politiku svojih saboraca iz nekadašnje vlasti i Demokratske stranke, koji su najzaslužniji za propadanje sela i masovno iseljavanje stanovništva iz Srbije – izjavio je Goran Milenković, generalni sekretar Srpske lige.

Proces uništavanja srpskog sela doživeo je veliki zamah u njihovo vreme, a godinama unazad čini se da je to nepovratan proces i da ga je nemoguće zaustaviti. Ova Vlada, po ideji ministra Krkobabića, a uz punu podršku predsednika Vučića, prvi put u svojoj istoriji osnovala je Ministarstvo za brigu o selu i uhvatila se u koštac sa ovim problemom, a kroz nekoliko velikih programa podrške stanovništvu u selima ministarstvo će pokušati da zaustavi katastrofu izazvanu lošom politikom i pljačkom naroda 2000-ih godina Obradovićevih sadašnjih saboraca – dodao je Milenković.

Kritikovati program davanja bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima udruženim u zadruge, može samo neko ko je zlonameran ili ne zna pravo stanje u rubnim ruralnim krajevima. Ministarstvo Krkobabića samo ove godine dodeliće više od milijardu dinara srpskim državljanima u seoskim sredinama u cilju spasa srpskog sela, što bi trebalo svi bezrezervno da podržimo, a plan predsednika Vučića „Srbija 2025“ predviđa ulaganja od 5 milijardi evra u regionalnu putnu infrastrukturu i više od 3 milijarde u železnički saobraćaj što će potpuno izmeniti sliku Srbije i srpskog sela u narednim godinama – rekao je Milenković.

www.srpskaliga.rs