Iz Amerike ponuda Rusiji: Ili najmoćnija alijansa svih vremena ili Svetski rat – a i Hitler je sa Staljinom pravio dogovor – a usledio…

0
78

Stručnjak Jakov Kedmi govorio je o želji američkog rukovodstva za podmićivanjem Moskve što bi im pomoglo u borbi protiv Kine.

Odvojeno, Kina i Rusija ne predstavljaju ozbiljnu pretnju Sjedinjenim Državama u geopolitičkoj areni.

Međutim, njihova vojna, politička i ekonomska alijansa preti Amerikancima neposrednim gubitkom statusa svetskog hegemona, budući da Rusija i Kina sada formiraju novi moćni blok u svetu.
Da bi sprečio takav razvoj događaja, Vašington je želeo da primeni lukavi plan koji će, ukoliko bude uspešan, uspeti da uništi sadašnje geostrateško rusko-kinesko partnerstvo, kao i da pomogne Sjedinjenim Državama da pobede u konfrontaciji sa Kinom:

„Sjedinjene Države su, u zamenu za prekid odnosa sa Kinom, obećale da će „predati“ celu teritoriju postsovjetskog prostora Rusiji, zajedno sa Ukrajinom i baltičkim državama“, rekao je ekspert otkrivajući značenje lukavog plana kojim su Sjedinjene Države želele da prevare Ruse.

Analitičar je primetio da su Amerikanci nepromišljeno smatrali da su Rusi „jednaki idioti koliko i oni koji to predlažu“.

Međutim, Moskva je odavno shvatila puni stepen „pouzdanosti“ partnerstva sa Sjedinjenim Državama i neće menjati uzajamno korisnu saradnju sa prijateljskom susednom državom radi sumnjivog političkog dogovora sa državom koja želi da uništi suverenu Rusiju.

Rezimirajući situaciju, politikolog je istakao, da je Moskva pristala na ovu opciju, onda Vašington ne bi sledio uslove takvog sporazuma.

Vebtribun

Krajnji cilj je kineska pustinja ili ruska zemlja koja je prebogata resursima?

Zapadu smeta kineski razvoj i širenje uticaja, a svakako je krajnji cilj resursi koje poseduju slovenske zemlje.