„MOŽEMO POTOPITI CELOKUPNU BRITANSKU FLOTU!“

0
99

LIDER LDPR Vladimir Žirinovski smatra da se Zapad i NATO se nikada neće boriti protiv Rusije.
– Ne plašite nas Trećim svetskim ratom. Zapad i NATO se nikada neće boriti protiv Rusije. Možemo potopviti celokupnu britansku flotu ako ode na obale Krima i ništa nam se neće dogoditi. Zapad i NATO će uvek ići sa najjačim saveznikom, a Ukrajina im nije ni potrebna. I oni shvataju da ni jedan ruski brod neće biti potoplјen, niti jedan ruski avion neće biti oboren, niti jedan ruski vojnik neće biti uništen, mi to nećemo dozvoliti – rekao je Vladimir Žirinovski.
Žirinovski je objasnio animozitet Velike Britanije prema Rusiji.
– Setimo se Krimskog rata, kada su se i neprijatelјski brodovi kretali u pravcu Sevastopolјa. Oduvek su nas mrzeli. Zašto? Britanija je uvek dominirala morima. Bilo je to carstvo u kom sunce nikada ne zalazi. Jedina država koja je doprinela njenom uništenju kao svetska sila bila je Rusija – rekao je lider LDPR.
Incident u Crnom moru
Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB u sredu je ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Pogledajte snimak ceo snimak koji je zabeležila Federalna služba bezbednosti.
Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotreblјeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.
Na snimku se čuje da su ruski graničari više puta zahtevali od stranog vojnog broda da napusti njihove teritorijalne vode, a pošto se britanski razarač oglušio ispalili su hice upozorenja.

Intermagazin