Mađarska zakonom zabranila homoseksualnu propagandu među maloletnicima

0
202
EPA (STEPHANIE LECOCQ)

PROŠLE GODINE U USTAV UNELA REČI: „MAJKA JE ŽENA, A OTAC JE MUŠKARAC“.

Reklame u kojima se homoseksualnost i promena pola predstavljaju kao nešto što je „samo po sebi cilj“ više neće biti dostupne maloletnicima. Novi zakon dozvoljava da samo organizacije koje odabere vlada Mađarske smeju da drže predavanja o takvim temama u školama
MAĐARSKA je donela zakon o borbi protiv pedofilije koji i maloletnike štiti od homoseksualne propagande.
Njen premijer Viktor Orban u jednom intervjuu je ovako povukao paralelu između homoseksualnosti i pedofilije:
„Mađarska je tolerantna, strpljiva zemlja što se tiče homoseksualnosti. Ali postoji crvena linija koja se ne sme preći: ostavite našu decu na miru!“
Novi zakon je pooštrio kažnjavanje za pedofiliju i pojačao zaštite dece, zabranjujući širenje homoseksualnosti među maloletnicima.
Mađarski zakon je pošao od toga da popularizacija rodnih promena i homoseksualnosti mogu škoditi maloletnicima u njihovom moralnom razvoju i oblikovanju rodnog identiteta.
U minuli ponedeljak je oko 10.000 ljudi protestovalo ispred parlamenta na budimpeštanskom trgu Košut, pod sloganom: „Prihvatanje umesto zakona o propagandi“.
Iza ovoga se krije nezadovoljstvo zabranom promovisanja pred maloletnicima homoseksualnosti i promene pola.
Pored ostalog, i time što zakon dozvoljava da samo organizacije koje odabere vlada Mađarske smeju da drže predavanja o takvim temama u školama.
A i time što reklame u kojima se homoseksualnost i promena pola predstavljaju kao nešto što je „samo po sebi cilj“, takođe više neće biti dostupne maloletnicima.
U Mađarskoj je prošle godine promena pola dobijenog rođenjem zabranjena zakonom, a ustav je dopunjen srečima: „Majka je žena, otac je muškarac“.
Ovo znači da istopolni parovi u Mađarskoj više nemaju pravo na usvajanje dece.

Fakti