Bugari iznervirani: Bajden nas je izdao – Rusija i Nemačka postaju ekonomski lideri Evrope

0
99

Internet korisnici iz Bugarske reagovali su na pisanje medija o odluci predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Džozefa Bajdena, da odustane od sankcija protiv međunarodnog energetskog projekta Severni tok 2.

Čitaoci su analizirali takve odluke Vašingtona, a takođe i objasnili kako mogu da ugroze zemlje istočne Evrope.

Ranije je bugarski portal Dnevnik pisao o izjavi Džozefa Bajdena – da Vašington napušta politiku sankcija protiv Severnog toka 2, jer ograničenja ovog projekta mogu biti kontraproduktivna za američku spoljnopolitičku strategiju.

Pored toga, američke vlasti strahuju od otvorene političke konfrontacije sa Nemačkom, koja bi mogla da nastane zbog sporova u evropskom energetskom sektoru.

Bugarski čitaoci burno su reagovali na pisanja portala, a takođe su objasnili i kako bi Bajdenova odluka mogla da utiče na dobrobit Istočne Evrope.

Korisnici su primetili da je, uprkos spoljnopolitičkim principima Vašingtona, Nemačka uspela da postigne ono što je želela.

„Nemačka je, za razliku od nas, uspela da odbrani svoje nacionalne interese, što uopšte ne čudi!“- napominje jedan od čitalaca.
Takođe, čitaoci su ironično predvideli ozbiljne probleme u Istočnoj Evropi zbog „izdaje“ američkog predsednika Džozefa Bajdena, a u vezi sa projektom Severni tok 2.

Rusija će bez problema moći da isporučuje sirovine u Evropu, a Nemačka će ostvariti ogromne benefite postajući glavno evropsko čvorište za gas.

„Kakvo razočaranje! Bajden nas je izdao! “- rezimirao je bugarski korisnik.

 

Vebtribun