Kovačević: Nije lokalna vlast za mjesec dana mogla da stvori ovakvu atmosferu u Nikšiću, već je ovakvo ponašanje rezultat prethodnog režima!

0
50

Viriti iza klupa i pratiti svakog pojedinca kako bi se njegove greške pripisale novoj vlasti je i svojevrsni voajerizam dok je ćutanje o jamama u okolini Nikšića pak sadizam.

Nije nova lokalna vlast za mjesec dana mogla da stvori ovakvu atmosferu u Nikšiću već je ovakvo ponašanje rezultat rada prethodnog režima koji je u Crnoj Gori i Nikšiću vladao trideset godina, kazao je u izjavi za IN4S, gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević, komentarišući za naš portal skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću u centru grada, ali i imputiranje odgovornosti novoj vlasti, od strane DPS.
„Ovakav čin je loš zato što se dogodio u samom centru grada i na javnom mjestu prije svega a tek onda što je kao pokriće onome ko je ovo uradio poslužio jedan od spomenika u centru. Uostalom niko ne može biti odgovoran za to što je neko odlučio da u, očigledno pijanom stanju, svoje fiziološke potrebe ovako uprazni, osim onoga ko je to uradio“, istakao je Kovačević i dodao:

A kada se već govori o civilizacijskim vrijednostima od strane naših političkih oponenata onda bih volio da čujem šta isti misle o jamama u okolini Nikšića i kostima koje se u tim jamama nalaze i da li misle da treba ti ljudi da budu sahranjeni onako kako to priliči čovjeku ili da i dalje treba da im kosti trunu u jamama?

Marko Kovačević, foto: printskrin

Viriti iza klupa i pratiti svakog pojedinca kako bi se njegove greške pripisale novoj vlasti je i svojevrsni voajerizam dok je ćutanje o jamama u okolini Nikšića pak sadizam.

„Volio bih da kolege iz suprotnih političkih tabora pokažu da su kulturološki i civilizacijski uznapredovali do te mjere da nekome priznaju pravo na grob i da je čovjek ipak važniji od bilo kog i bilo čijeg bronzanog kipa“, istakao je Kovačević i dodao:

To je međutim njima strano, oni brane kultove ličnosti, bronzane kipove, milione svoga šefa, a žele da gaze po ljudima samo zato što ne podržavaju tu i takvu njihovu politiku. Koristiti ovakve činove pojedinaca da optužite svoje političke protivnike pokazuje koliko nekome nedostaju i argumenti i politika.

Podsjetimo, u toku noći je muškarac sa inicijalim M. I. urinirao po spomeniku Ljubu Čupiću u centru grada. Nikšićka policija ga je idenitfikovala i kako saznajemo privela u tamošnji CB.

Horsko „lociranje“ krivca prije nego se oglasila policija, bilo je od strane, gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, potom nikšićkog odbora DPS, i bivšeg ministra više resora Predraga Boškovića, a potom, i DPSovi „saradnici“ i koalicioni partneri.

IN4S