POSLEDNjE ODLUKE MOSKVE POKAZUJU DA JE RUSIJA SPREMNA ZA SUKOB SA ZAPADOM!

0
222

Gost u emisiji „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića na tv „Helmkast“ bio je poznati beogradski advokat Branko Pavlović.
Ukazujući na opasnu eskalaciju događaja u vezi sa prizemljenjem aviona u Belorusiji i hapšenjem beloruskog aktiviste Romana Protaševića Pavlović upozorava:

“Ova kriza govori o spremnosti Rusije da se suprostavi odmah i svesti da zapadu ne sme da se popušta ni na simboličkom planu.

Jedna od takvih odluka zapada je i ova poslednja da avioni sa zapada ne koriste vazdušni prostor Belorusije.

Rusija je na tu meru EU odgovorila (kao vid svojevrsne kazne) da onaj ko kao kaznu ne koristi vazdušni prostor Belorusije, ne sme da koristi ni vazdušni prostor Ruske federacije.

To je dramatičan problem u avio saobraćaju zbog veličine vazdušnog prostora Rusije. Ta odluka je izuzetno značajna jer pokazuje svest vrha ruske federacije da su ovo trenuci kada se mora na svakom, pa i malom pitanju, sa razumevanjem da je ono veliko pitanje danas.

Jer svako popuštanje će pođariti zapad da krene u te avanture(kao u Belorusiji) i svako popuštanje će smatrati kao slabost.“

Branko Pavlović je postavio sedam pitanja za srpsku opoziciju na koja bi ona morala da odgovori ukoliko konačno želi da bude shvaćena ozbiljno.

„Ta samozaljubljenost naše opozicije je odlepljena od stvarnosti. A u stvarnosti veliki broj ljudi ima ozbiljne rezerve prema opoziciji po najvažnijim nacionalnim pitanjima.

To je sledećih sedam pitanja:

“Ne damo Kosovo i Metohiju?

Ne damo Republiku Srpsku?

U Srebrenici nije genocid?

Podrška SPC?

Ne u NATO?

Nastavak saradnje sa Rusijom?

Nastavak saradnje sa NR Kinom?

Ako odgovorite na svih sedam onda u redu. Ali ako kažete npr. nećemo da damo Kosovo, ali u Srebrenici jeste genocid kao što tvrdi Marinika Tepić, onda vi, gospodo iz opozicije, u stvari lažete!

Onda vi u stvari mislite da potpuno poništite srpski narod i da ga razgradite u njegovom biću. Pa onda kad ga razgradite idemo na Republiku Srpsku, pa onda dalje u dezintegracije, Kosovo i Metohija i sve ostalo.“

Intermagazin