Načelnik Generalštaba na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije

0
18

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović učestvovao je na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije održanom danas u Briselu na nivou načelnika generalštabova.

Na sastanku je razmatran doprinos partnerskih zemalja misijama za obuku i operacijama Evropske unije, u kojima značajno učešće imaju i pripadnici Vojske Srbije.

Tokom dvodnevnog boravka u Briselu, general Mojsilović je imao odvojeni susret sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Klaudiom Gracijanom, sa kojim je razgovarao o angažovanju pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijima pod mandatom Evropske unije.

Na marginama sastanka Vojnog komiteta EU, načelnik Generalštaba se susreo sa komandantom Nacionalne garde Kipra general-potpukovnikom Demokritosom Zervakisom i načelnikom Generalštaba nacionalne odbrane Grčke generalom Konstantinosom Florosom. Tokom razgovora, general Mojsilović je istakao snažnu opredeljenost Republike Srbije, kao vojno neutralne države, za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i svetu i spremnost za dalje unapređenje vojno-vojne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa sa Republikom Kipar i Republikom Grčkom.