SEKRETAR SAVETA BEZBEDNOSTI RUSIJE: Rusija će i dalje braniti interese Srbije na međunarodnim forumima

0
28
Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev rekao je da je Rusija saveznik Srbije, čije će interese i dalje braniti na međunarodnim forumima.
Patrušev je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom u Moskvi istakao da Rusija i Srbija nisu samo strateški partneri, već da su srpski i ruski narod povezani vekovima vezama duhovnog srodstva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je nakon sastanka rekao da odnosi dve zemlje nikada nisu bili na višem nivou, iskreniji i sadržajniji, te da Srbija očekuje podršku Rusije kada je reč o pitanju sprečavanja bilo kakvih promena u mandatu Kfora i Unmika na Kosmetu mimo Rezolucije 1244.

On je istakao da se Srbija, dok je vodi predsednik Aleksandar Vučić, neće pridružiti antiruskoj histeriji i neće uvesti sankcije Rusiji, navodi se u saopštenju.

– Srbija će ostati vojno neutralna zemlja i to je temeljno opredeljenje naše politike – rekao je Vulin.

On je naglasio da će se nastaviti sa obukama pripadnika policije jer od Rusije može da se nauči mnogo, posebno u oblasti sajber bezbednosti, gde je jedna od vodećih nacija u svetu.

– Isto tako, mi ćemo svojim znanjem i iskustvom moći da obogatimo predstavnike Ruske Federacije i da borbu protiv zala modernog čovečanstva učinimo boljom i efikasnijom. Srbija i Rusija nisu samo strateški partneri, Srbija i Rusija su istinski prijatelji i prijetnje koje dolaze i jednoj i drugoj zemlji učvršćuju nas u potrebi da se borimo protiv njih, budemo još organizovaniji i jedinstveniji – poručio je Vulin.

On je Patruševu izrazio saučešće za žrtve stravičnog napada u Kazanju i pružio punu podršku Srbije.

Izvor: SRNA/Pravda