Đorđević: Đilasova bolesna mržnja

0
226

Opskurni, lažljivi i političke patologije prepun portal, u vlasništvu Dragana Đilasa, finansiran novcem opljačkanim od građana Srbije – juče je objavio izmišljenu „vest“, u kojoj još jednom, ovaj put na izuzetno perfidan, podao ali i vrlo opasan način, dovodi u vezu sina predsednika Aleksandra Vučića, Danila – sa nekim od navijačkih grupa i borbom za prevlast među njima.

Izgleda da je tajkun ovdašnji i političar u pokušaju, imalac tajnih računa na kojima krije novac opljačkan od građana Srbije – Dragan Đilas – svojim „inžinjerskim mozgom“ konačno shvatio da sve njegove tugaljive i praznoslovne priče o sopstvenoj važnosti i političkom značaju nisu ništa drugo do propaganda i laž, i da se on vlasti, ponovo, nikako ne može dokopati, pa čak ni uz pomoć inostranih mentora kojima se zdušno i bučno preporučuje – jer ga građani Srbije neće, niti mu veruju, niti ga poštuju, niti on to po bilo čemu i zaslužuje.

Stoga je, po oprobanom receptu proizvodnje afera, krenuo u kampanju koja po svojoj moralnoj i ljudskoj niskosti prevazilazi sve dosadašnje kampanje laži, uvreda i pretnji kojima je bio izložen predsednik Aleksandar Vučić i, naročito, članovi njegove porodice, a posebno – sin Danilo.

Tobožnje „objektivni, nezavisni i profesionalni novinari“, koji su okupljeni oko tog portala čiji je jedini uređivački i programski koncept – mrzimo Vučića – iskonstruisali su izmišljenu priču o učešću predsednikovog sina na nekakvim sastancima različitih navijačkih grupa i njihovih frakcija, koje se – posle uspešne, odlučne i beskompromisne akcije nadležnih državnih organa i hapšenja Belivukovog klana – sada bore za vodeću poziciju.

Očigledno je da im je takav nalog – da baš to i tako urade – izdao njihov gazda, vlasnik i poslodavac, Dragan Đilas, jer ništa drugo, u svom nemoćnom besu što ga građani Srbije neće, nije mogao svojim „inžinjerskim mozgom“ da smisli. Politički jalov, bez cilja, ideje, plana i vizije, maštovit jedino kada su mržnja i pljačkanje tuđeg novca u pitanju, Dragan Đilas je naredio svojim zaposlenima da na najogavniji i najpodliji način napadnu Aleksandra Vučića – preko Danila, pokušavajući da tim bednim i niskim lažima destabilizuje predsednika, a samim tim i Srbiju, ne vodeći računa da svojim ogavnim i časti lišenim izmišljotinama dovodi tog mladog čoveka u ozbiljnu opasnost, naročito u ovom trenutku kada borba sa organizovanim kriminalnim grupama iz tog, tzv.“navijačkog“, miljea ulazi u svoju završnu fazu.

Namerno je, iz patološke mržnje prema Aleksandru Vučiću, „zaboravio“ taj „moralni“ tajkun samog sebe, pred naručenim kamerama – kao rasplakanog, kako plačljivim glasom traži da deca budu pošteđena i izuzeta iz političkih obračuna, osim ako nije, po svom već toliko puta ispoljenom stavu – mislio da se to odnosi samo na njega, i njegovu decu (koju, uzgred budi rečeno, niko nikada, po imenu niti bilo na koji drugi način, nije ni pomenuo).

Ovim je valjda svima konačno postalo jasno ko je, i šta je, Dragan Đilas zapravo. Šta stvarno i zaista jeste, uprkos medijskom i svakom drugom, agresivnom i bučnom, opljačkanim novcem plaćanom, pokušaju da se predstavi kao neko drugi, častan i čestit.

A on je – sujetna, umišljena i bolesnom mržnjom obuzeta osoba, kojoj ništa nije sveto, koja prezire ljude i koristi ih, koja je spremna zarad novca i vlasti da pređe i potre sve granice ljudskosti i morala, i koja je u svojoj patologiji spremna dotle da ide da u sopstvenoj zemlji izazove sukobe samo zarad ličnih interesa.

Zoran Đorđević

član Predsedništva Srpske napredne stranke