Patrijarh Porfirije bez auta i pratnje, sam pešači Beogradom u povratku sa bogosluženja u patrijaršiju

0
35

Vladimir Đurđević je slučajno sreo patrijarha Porfirija na mostu kod Mostarske petlje. Zastao i porazgovarao s njim a potom ga fotografisao kako odlazi.

ladimir je ovaj susret sa poglavarom SPC opisao u Fejsbuk komentaru i priložio fotografije kao dokaz da priču nije izmislio.

Vraćam se sa posla, idem kući u Valjevo, tokom praznika. Prelazim “Mostarsku petlju” idem ka Prokopu, i tek što sam zakoračio sa jedne strane, sa druge svidim neko svešteno lice, u mantiji, neka “crna tačka” ide u susret meni. Nigde nikoga nema. I negde na pola tog “mosta” vidim da je u pitanju Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije. Zatražih blagoslov, popričah sa njim par minuta kao sa svakim drugim čovekom, ko je gde pošao i tu se raziđosmo, svako na svoju stranu,
Fotografiju sam napravio kao dokaz, da ne treba upirati prstom u skupe aute, govoriti da li oni poste ili ne poste, da li su grešni ili nisu, a pritom ne vidjeti sebe. I eto, naš Patrijarh, na ovaj veliki praznik, u sred belog dana, na mesto gde i pešaci retko šetaju, u mantiji bez pratnje i pompe i “skupih auta”, vraća se sa službe pešaka u patrijaršiju.

Veliki petak, 30. 04. 2021.