Čadež: Srbija i Crna Gora su deo zajedničkog ekonomskog prostora

0
29

BEOGRAD – Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas posle razgovora sa ministrom ekonomskog razvoja Crne Gore Jakovom Milatovićem da su dve zemlje deo zajedničkog ekonomskog prostora i deo jednog šireg ekonomskog prostora Evrope mnogo više nego što su to mnoge članice Evropske unije.

„Mi kao komora hitno ćemo krenuti s inicijativom da podržimo obe vlade u uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza koji će znatno olakšati prelazak i putnika i robe“, rekao je Čadež i dodao da će se, po uspostavljanju zajedničkog prelaza čekanje na granici prepoloviti.

On je najavio da će sredinom juna zvanično biti otvoren centar Regionalne privredne komore zapadni Balkan, koji će iz Trsta biti preseljen u Podgoricu.

„Razgovarali smo i o potencijalima luke Bar. Tu imamo dosta mogućnosti da uradimo neke stvari“, rekao je predsednik PKS.

Dodao da sve ide kako treba kada je u pitanju priprema za letnju sezonu, te napomenuo da je važno za obe privrede „da se ove godine zaista vidimo na plaži u Crnoj Gori“.

Milatović je rekao da je Crna Gora sa svojom ekonomijom prilično naslonjena na ekonomiju Srbije i ekonomije svih ostalih država u regionu.

„Nas raduje ekonomski razvoj Srbije jer se jednim delom oseća i u Crnoj Gori“, rekao je Milatović i dodao da teme o kojima su razgovarali jesu važne i da moraju preći sa reči da dela.

On je najavio početak masovne imunizacije u Crnoj Gori za subotu kada ce stici 200 hiljada kineskih vakcina.

 

RTV