Našim herojima – u susret prazniku Vrbica

0
126
SPC Eparhija bačka

U sredu, šeste sedmice Vaskršnjeg posta, 21. aprila 2021. godine, a u susret prazniku Lazareva subota – Vrbica, s blagoslovom Episkopa bačkog dr Irineja Bulovića, Dobrotvorna ustanova „Vladika Platon Atancković” je deci koja se leče i oporavljaju na Odeljenjima za rehabilitaciju i pulmologiju, opštu i adolescentnu pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, darivala paketiće kako bi predstojeći praznik Vrbicu dočekali radosnije s obzirom na to da nisu u mogućnosti da doću sa svojom porodicom u parohijski hram.

U cilju sprovođenja mera zaštite zbog virusa korona, paketiće su ispred Urgentnog prijema sa radošću primili doc. dr Jelena Antić, direktor Instituta, profesor dr Slobodan Spasojević, zamenik upravnika Klinike za pedijatriju, dr Andreja Đuretić, pi-ar Instituta, Borislavka Dragišić, glavna sestra Instituta, Biljana Milovanović Ugrica, glavna sestra Klinike za pedijatriju, i Jasmina Cvetković, glavni sanitarni tehničar Instituta.

U ime Dobrotvorne ustanove „Vladika Platon Atancković”, darove ljubavi i podrške oboleloj deci su uručili protojerej Branislav Mrkić, nastojatelj kapele Svetog apostola Luke pri Kliničkom centru Vojvodine, i jerej Lazar Majstorović, upravnik Ustanove, zahvaljujući se Upravi Instituta i svim zaposlenim za žrtvenu ljubav koju pružaju deci na putu njihovog ozdravljenja.

Direktor Instituta, doc. dr Jelena Antić je Dobrotvornoj ustanovi naše Eparhije uručila Zahvalnicu za gest ljubavi i brige Crkve prema oboleloj deci koja se leče i borave na Institutu.