OBJAVLJEN KONKURS SA BESPOVRATNU POMOĆ ZADRUGAMA: Udruženi domaćini mogu da konkurišu za 7,5 do 15 miliiona dinara

0
76
MINISTARSTVO za brigu o selu

MINISTARSTVO za brigu o selu objavilo je danas javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama! Udruženi domaćini širom Srbije moći će da za svoje ideje otvaranja ili širenja poljoprivrednig biznisa zatraže pomoć.

Kako u oglasu, objavljenom u našem listu stoji, radi se o Programu podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge iznosi 7,5 miliona dinara, dok stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge mogu da apliciraju i za 15 miiliona dinara.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava predviđen za turističke, zanatske i socijalne zadruge takoše je 7,5 miliona dinara.

– Dodeljeni iznos bespovratnih sredstava uključuje i porez na dodatu vrednost – piše u oglasu. – Dodeljena bespovatna sredstva će biti preneta jedinici lokalne samouprave na podračun za tekuće namenske tran transfere, a one ćeta sredstva preneti zadruzi na poseban namenski dinarski podračun otvoren kod Uprave za trezor.

Za realizaciju ovog Programa izdvojeno je ukupno pola milijarde dinara.

Podnosioci prijave na Javni konkurs mogu biti stare zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge, turističke zadruge, zanatske zadruge, socijalne zadruge.
– Cilj Programa je sistemsko unapređenje poslovanja zadruga iz oblasti zemljoradnje, poljoprivrede, seoskog turizma i zanatstva, povećanje broja zadruga, razvoj zadružnog sistema i povećanje konkurentnosti na tržištu, kao i stvaranje mogućnosti da zadruga svojim poslovanjem doprinese održivom razvoju lokalne zajednice – kažu u Ministartsvu za brigu o selu.

Konkurs možete pogledati na linku: Ministarstvo za brigu o selu

MINISTARSTVO za brigu o selu

Novosti