Atanasković: Država opredelila sredstva za mlade koji započinju sopstveni biznis

0
70
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Ministarstvo privrede od ove godine prvi put obezbeđuje sredstva za mlade do 30 godina koji započinju svoj biznis, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

„Želimo da zadržimo mlade u Srbiji, da im pružimo mogućnost da ovde rade i osnivaju svoje porodice. Upravo zato, kako bismo im pomogli da pokrenu sopstveni biznis, opredelili smo 100 miliona dinara za program podrške za žene preduzetnice i za mlade“, rekla je Atanasković na konferenciji studenata ekonomije “Konekt” na Zlatiboru,

Radi se o kombinaciji 35 odsto, odnosno 45 odsto nepovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda za razvoj, a javni poziv je otvoreni dok se raspoloživa sredstva ne utroše, najkasnije do 31. decembra.

„Vi ste ti koje moramo pitati kada se razmišlja o budućnosti, jer vi ste ti kojima se zemlja ostavlja, koji će je predvoditi i koji će odgovarati mladima ne samo danas, nego i onima koji dolaze. Budućnost Srbije zavisi i od vas, zajednički moramo raditi na razvijanju naše ekonomije, a vrata Ministarstva privrede su vam otvorena“, rekla je Atanasković.

Konferencija studenata ekonomije, koja se održava u period od 16. do 19. aprila, u organizaciji Studentske unije Ekonomskog fakulteta, okupiće oko 300 delegata, a posvećena je preduzetništvu, saopštilo je Ministarstvo privede.

N1