RODIONOV: Dolazi vreme za opšte slovensko buđenje i ujedinjenje

0
77
фото јутјуб

Da li je moguće izgraditi raj na Zemlji? Tvrdim da je za Slovene to moguće. A to je konfederalna slovenska država, za Srbin.info kaže Andrej Rodionov predsednik i osnivač pokreta Rusko-slovenskog ujedinjenja i preporoda.

– Kao što je poznato, ideja o ujedinjenju slovenskih naroda postoji već dugo, ali zbog verskih i istorijskih razlika, koje naši neprijatelji vešto „podgrevaju“, još uvek je teško primeniti to u praksi. Međutim, postoji rešenje za ovo pitanje, a to je dobrovoljno ujedinjenje slovenskih naroda, pre svega na osnovu naših krvnih veza i zajedničke iskonske kulture, u konfederativnoj državi, u kojoj Rusija ima vodeću ulogu: i kao sila sposobna da to postigne na principu jednakosti, sa postepenom organizacijom jedinstvenog političkog, ekonomskog, vojnog, carinskog, valutnog, pravnog, humanitarnog i kulturnog prostora.

Rodionov je dalje, za naš medij, i podvukao:

– Očigledno je da će svi slovenski narodi imati koristi od ovog ujedinjenja, obezbeđujući dostojno mesto pod suncem, uz garanciju kolektivne bezbednosti i prava na zajednički prosperitet. Ali dok težimo ovom velikom cilju, moramo odmah jasno shvatiti da samo naša želja neće biti dovoljna, jer ono što je dobro za nas loše je za naše neprijatelje, pa je jasno da će sve učiniti, što je moguće, da nas spreče u tome. Mi, s druge strane, uvek moramo biti spremni na nesebičnu borbu za odbranu svojih ideala, uključujući i sa oružjem u ruci kada je potrebno, kao što je moj sunarodnik i imenjak – ruski heroj Andrej Vladimirovič Aranson – poginuo u borbi sa islamskim teroristima, ispunjujući u potpunosti svoju dužnost prema narodu i Otadžbini.

Na kraju je osnivač i predsednik i osnivač pokreta Rusko-slovenskog ujedinjenja i preporoda, zaključio:

– Verujem da dolazi vreme za opšte slovensko buđenje i ujedinjenje u konfederalnoj državi. Na to nas pozivaju zdrav razum i naši preci, u ime budućnosti Slovena. Ili sada, ili nikada, to zavisi od nas! Sunce slovensko izlazi, da nas sve ogreje!

 

Srbin info