Novi vlasnik vraća u pogon Gošinu fabriku alata i mašina za vagonogradnju – Kompanija Ovčar-Kablar Tekovine planira i veliki reciklažni centar za opasni otpad

0
164

Beogradska kompanija Ovčar-Kablar Tekovine, koja je kupila mašinsku radionicu nekadašnje Gošine Fabrike za proizvodnju alata i mašina sa ankesom, površine 4.915 m2 u Smederevskoj Palanci, planira da ponovo oživi proizvodnju u ovoj fabrici koja je pravila delove za sve ostale firme u krugu Gošine fabrike.
Kako je za eKapiju rekao direktor Ovčar-kablar tekovina Dejan Bursać, u toku su pregovori sa kompanijama Goša FOM i Želvoz 026 koja je pretprošle godine kupila Gošinu fabriku šinskih vozila.

– Te firme su stupile u kontakt sa nama, jer mi sada imamo mašine koje su nekada pravile delove za Gošu. Plan nam je da se Fabrika za proizvodnju alata i mašina stavi u pogon, jer je proizvodnja delova za vagone nešto što ovom tržištu nedostaje, naročito sada kada Želvoz 026 kreće u proizvodnju vagona – navodi Bursać za naš portal.

Dodaje da se nada i da će država imati sluha da pomogne ovu važnu investiciju, jer je neophodno da se ta hala renovira da bi se stavila u funkciju. Bursać ističe da je sve ovo novina za kompaniju Ovčar-Kablar tekovine, čija su glavna delatnost sekundarne sirovine, te da trenutno prave biznis plan i procenjuju vrednost buduće investicije.

– Ako se investicija realizuje kako smo zamislili, a trebalo bi jer potreba za tim objektivno postoji na tržištu, a i objekat mašinske radionice je na idealnoj poziciji za poslovanje, zaposlićemo još najmanje 30-ak radnika mašinske struke – kaže Bursać.

Za naš portal on najavljuje i još jednu veliku investiciju – gradnju velikog reciklažnog centra za opasni otpad na teritoriji centralne Srbije.

– Plan je da za tri meseca krenemo sa gradnjom – najavio je Bursać za eKapiju.

 

B. Petrović/Ekapija