“ONI ĆE SAMI STVORITI VIRUSE I PRODAVATI VAM LIJEK!” Gadafijev govor u UN-u iz 2009. godine

0
152

Na 64. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, održanoj 2009. godine u New Yorku, govor je održao i libijski lider, rahmetli Muammar Gadafi, u kome je rekao nešto što nevjerovatno podsjeća na situaciju u kojoj se danas nalazimo.
Da li je libijski lider otišao predaleko u teoriju zavjere ili ne, to je svakako bilo njegovo pravo, ali zdrav razum nam nalaže da poslušamo kako to zapravo i izgleda, a da toga nismo ni svjesni.

“Možda će sutra biti i ribljeg gripa, jer ponekad proizvodimo viruse kontrolišući ih. To je komercijalni posao. Kapitalističke kompanije proizvode viruse tako da mogu da stvaraju i prodaju vakcine. To je vrlo sramotna i loša etika. Vakcine i lijekovi se ne smiju prodavati. U Zelenoj knjizi tvrdim da lijekovi ne smiju da se prodaju i da ne mogu biti komercijalizovani. Lijekovi treba da budu besplatni, a vakcine treba besplatno davati djeci, ali kapitalističke kompanije proizvode viruse i vakcine, jer žele da zarade na tome. Zašto nisu besplatni? Trebali bismo ih besplatno davati, a ne prodavati”.

Gadafi je potom rekao da čitav svijet treba da teži da zaštiti ljude, stvara i proizvodi vakcine i daje ih besplatno djeci i ženama, a ne da profitiraju od toga.

“Oni će sami stvoriti viruse i prodavati vam lijek. U tom procesu će se pretvarati da im treba vremena da bi pronašli rješenje koje već imaju” zaključio je Gadafi.

Izvor: Alo.rs