Srpski tim programera osvojio prvo mesto na globalnom takmičenju kao najbolje fintech rešenje

0
67

Kompanija IPification, na čijem čelu je sprski tim programera, osvojila je prvo mesto kao najbolje Fintech rešenje na najvećem globalnom takmičenju Jampstarter 2021 koje finansira jedna od najuspešnijih korporacija Alibaba iz Hong Konga.

Na svetski poznatom tačmičenju učestvovalo je više od 2.000 prijavljenih startap-ova iz 100 regiona i zemalja, a IPification je pobedio kao startap sa najinovativnijim rešenjem iz oblasti finansijskih tehnologija.

Izvršni direktor IPification Stefan Kostić je istakao da je izbor u prvih deset startupa u konkurenciji ove skale bio ogroman uspeh za ceo tim, ali da posebnu čast predstavlja osvajanje prve nagrade za najbolji startup u Fintech-u.

„Hvala organizatorima što su nam pružili ovu priliku i hvala timu IPification na neverovatnom trudu jer ovo ne bi bilo moguće bez vašeg neprocenjivog doprinosa. Ova nagrada pokazuje da svi treba da verujemo u svoje snove i da vredno radimo ka njihovom ostvarenju“, rekao je Kostić.

Izvršna direktorka fonda za preduzetnike Alibaba Cindi Chov je istakla da je „IPifikacija definitivno dobar primer da sjajna rešenja ne predstavljaju kompromis, već umesto toga pronalaze inovativne načine za rešavanje vekovnih problema, u ovom slučaju, u vezi sa mobilnim identitetom u FinTech-u“.

Srpski tim inženjera niže uspehe kako na globalnom nivou tako i na regionalnim takmičenjima. Podsetićemo, IPification je nedavno osvojio prvo mesto na Elevator Lab takmičenju za Srbiju i nagradu od 5.000 evra, nakon čega je na istoimenom regionalnom takmičenju pobedio kao startap sa najinovativnijim rešenjem iz oblasti finansijskih tehnologija.

 

Nova ekonomija