Preduzetnici traže ostavku ministarke Kisić Tepavčević

0
121

 

Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije zahtevalo je ostavku ministarke za rad Darije Kisić Tepavčević na sve funkcije, jer smatraju da ona svojim delovanjem u Kriznom štabu „uništava radna mesta, što je suprotno funkciji ministra za rad“. Ostavka se traži i zbog navoda da je Kisić Tepavčević bila gošća jednog ugostiteljskog objekta, dok su ostali bili zatvoreni.

Reagujući na novo odluku Kriznog štaba, po kojoj nema ublažavanja protivepidemioloških mera, udruženje je tražilo da se svim poslodavcima kojima je zabranjen rad otpišu porezi i doprinosi, nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas, kao i nadoknade troškova za 80 posto bruto zarada za poslednjih 12 meseci.

Udruženje takođe traži i ukidanje parafiskalnih nameta i nepotrebnih dažbina kao što su eko-taksa, naknade za SOKOJ ili natpise na objektima i umanjenje svih lokalnih taksi i dažbina.

Na listi zahteva nalazi se i smanjenje PDV-a na 5 posto u naredne dve godine.

Ovo bi, kažu iz udruženja, bilo u skladu sa već donetom uredbom o određivanju uslova i kriterijuma za dodeljivanje državne pomoći zbog uticaja krize izazvane pandemijom.

Udruženje poziva i na dostavljanje izveštaja o kontroli mera u hipermarketima i javnom prevozu.

Foto jutjub

Nova ekonomija