Beograd predlaže izmenu Zakon o planiranju i izgradnji – Uvođenje obaveze investitora da priloži dokaz o kretanju građevinskog otpada

0
65
rolls of architecture blueprints and house plans on the table and drawing compass

Divlje deponije koje guše Beograd moramo da rešimo sistemski, a to znači izmenu Zakona o planiranju i izgradnji, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je dodao da je podneo inicijativu Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se izmeni Zakon o planiranju i izgradnji i da se uvede obaveza investitora da pre dobijanja upotrebne dozvole priloži dokaz o kretanjiu građevinskog otpada.

– To praktično znači da će investotor morati da traži dokaz od kompanije koju je angažovao za odnošenje otpada da je građevinski otpad predat na deponiju koja je određena za tu namenu – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na deponiji Vinča završava se fabrika za preradu građevinskog otpada koja će iz otpada prozivoditi materijal koji će se koristiti za izgradnju puteva, a odlukom Skupštine grada Beograda JKP Gradska čistoća je dobilo pravo da izgradi nove deponije za odlaganje zemlje.

Ekipija