BAJDEN KAMALU HARIS PROGLASIO PREDSEDNIKOM

0
335

AMERIČKI predsednik Džo Bajden ponovo je – po drugi put – javno nazvao potpredsednicu SAD, Kamalu Haris, predsednikom Sjedinjenih Država!
U danu u kojem mu je Vladimir Putin, reagujući na to što ga je nazvao „ubicom“, poželeo „dobro zdravlje“ i ponudio mu direktan razgovor o svim otvorenim pitanjima sveta i rusko-američkih odnosa, koji bi onlajn mogla pratiti cela planeta.

U nastupu koji je bio posvećen tempu vakcinacije u Arizoni, američki lider je Haris nazvao „našim predsednikom“!

Niko od prisutnih nije se usudio da ga ispravi i da mu ukaže na grešku, a sam Bajden uopšte nije primetio sopstvenu grešku.

Ovo je utoliko simptomatičnije što se još u vreme prošlogodišnje američke predsedničke kampanje otvoreno pisalo i govorilo da će Bajden biti u Beloj kući godinu-dve i da će ga Haris naslediti nakon što bude morao da se povuče iz zdravstvenih razloga.

Komentarišući ovaj najnoviji Bajdenov lapsus, portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova, Marija Zaharova, napisala je na svojoj stranici na Fejsbuku: „A upravo ga je predsednik Putin jednostavno pozvao da porazgovaraju“.

Islandski novinar Haukur Haukson, koji je nedavno u Moskvi razgovarao sa Putinom, povodom spremnosti predsednika RS za `veliko razjašnjavanje` pred tv-kamerama, rekao je i ovo:

„Bilo bi izuzetno zanimljivo pratati takav njihov duel jer se intelektualni i moralni nivo dvojice lidera veoma razlikuje. Međutim, sumnjam da će Bajden pristati. Stanje u kojem je predsednik SAD nije podesno za takav duel. Adekvatnost Džoa Bajdena nije baš idealna. Povrh svega, Bajden se plaši Putina“.

Foto jutjub snimak ekrana

Intermagazin