BIVŠI IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC O RATU U UKRAJINI: Ako krenu na Donbas, čeka ih katastrofa – tenkovi će gaziti do Odese

0
234

VELIKA ofanziva ukrajinske vojske na Donbas dovešće do potpunog poraza snaga lojalnih Kijevu, rekao je izraelski politikolog i bivši obaveštajac Jakov Kedmi.

Kedmi je izrazio uverenje da se Zelenski nada ponavljanju azerbejdžanskog uspeha u Nagorno-Karabahu. Ipak, on predviđa da će agresija oružanih snaga Ukrajine na Donbas rezultirati katastrofom za Kijev.

– Donjecki tenkovi se neće zaustaviti ni u Harkovu ni u Dnjepropetrovsku, pa čak ni u Odesi. Ja to pretpostavljam na osnovu onoga što vidim i znam… Momci iz Donbasa će im objasniti. Neka samo pokušaju – optimističan je Kedmi u svetlu zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine.

Danas su ukrajinske snage napale Narodnu miliciju LNR u selu Mihajlovka, a snimci sukoba su objavljeni na društvenim mrežama. I lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je izrazio uverenje da se Kijev priprema za ofanzivne operacije velikih razmera.
Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska aktivno prebacuje plaćenike, diverzante i tehniku na liniju kontakta, što ukazuje na to da će Kijev pokušati da izvede „blickrig“ u Donbasu.

AFP PHOTO / GENYA SAVILOV

Novosti