U moskovskom Sretenjskom manastiru održan je pomen za pokoj duše vladike Atanasija

0
101
Православље.ру

Moskva, 6. mart 2021. g.

U Sretenjskom manastiru u Moskvi, na zadušnice, 6. marta, služena je Sveta liturgija za pokoj duša na kojoj je posebno pomenut novoprestavljeni Episkop zahumsko-hercegovački Atanasije Jevtić.

Liturgiju je služio jeromonah Ignjatije (Šestakov), a sasluživala su sabraća manastira koji je vladika Atanasije izuzetno voleo i koji je više puta posetio. U Sretenjskom manastiru su svi vatreno voleli vladiku i primali su ga kao najrođenijeg.

Braća su se uvek s toplinom sećala vladike Atanasija, kao i stalni parohijani manastira i studenti i profesori Sretenjske bogoslovije, gde je on više puta držao predavanja.

Na parastosu i za vreme liturgije uznošene su posebne molitve za pokoj duše novoprestavljenog vladike Atanasija.

Na kraju bogosluženja otac Ignjatije je uputio okupljenima molbu da se usrdno mole za dragog raba Božjeg episkopa Atanasija kojeg su svi voleli. Otac Ignjatije je podsetio na to da upravo u tom času u geografski dalekoj, a duhovno bliskoj Hercegovini verujući srpski narod ispraća svog voljenog arhipastira na večni put. I svi se nadamo susretu s njim u Carstvu Nebeskom i s ovom nadom uznosimo svoje molitve vaskrslom Spasitelju Hristu.

Srpska.Pravoslavlje.ru