Puškov: Ako Amerikanci odustanu od rušenja režima po svetu, a čime će se onda uopšte baviti?

0
80

UTICAJNI RUSKI SENATOR SKEPTIČAN POVODOM BLINKENOVOG OBEĆANjA

* Aleksej PUŠKOV: Ako SAD kreću u napuštanje politike „smene režima“ – treba da zaustave vojnu obuku militanata u svojoj bazi u Al-Tanfu na istoku Sirije, da zatvore tu bazu i povuku svu američku vojsku iz te arapske zemlje. Međutim, nešto mi govori da ništa od toga neće biti»

RUSKI senator – spoljnopolitički ekspert Aleksej Puškov – izjavio je da ne veruje u iskrenost namere Sjedinjenih Država da više neće silom nametati demokratiju po svetu.

Reagujući na tu tvrdnju američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, ukazao je:

„Nova američka administracija neće se baviti promenom režima u inostranstvu? A čime će se onda uopšte baviti? Ako Blinken govori istinu, zašto SAD nastavljaju da ubacuju nove desetine boraca Islamske države iz Iraka u Siriju?»

Puškov je dodao da američke vlasti – ako kreću u napuštanje politike „smene režima“ – treba da zaustave vojnu obuku militanata u svojoj bazi u Al-Tanfu na istoku Sirije, da zatvore tu bazu i povuku svu američku vojsku iz te arapske zemlje:

„Nešto mi govori da Amerikanci ništa od toga neće učiniti. A ako ne učine, onda nema ništa od odustajanja od politike rušenja (tuđih) režima. Prazna je to priča».

Fakti