Republički geodetski zavod najavio zapošljavanje još 321 stručnjaka

0
114

 

Републички геодетски завод (РГЗ) објавио је данас да је Влада Србије дала сагласност да та институција отвори конкурс за стално запошљавање стручних кадрова, а очекује се да ће конкурс бити оглашен током следеће недеље.

На конкурсу ће се тражити 217 особа са високом стручном спремом, а биће оглашено и 37 радних места која захтевају вишу стручну спрему и 67 радних места са средњом стручном спремом.

У РГЗ сматрају да ће конкурс бити прилика за многе младе инжењере геодезије, информатике и дипломиране правнике да конкуришу за радна места у државној институцији која предњачи на пољу дигитализације преноси Бета.

Подсећа се да је у последње две године РГЗ омогућио стално запослење за 455 младих стручњака из различитих техничких области и на тај начин смањио просечну старост својих запослених, која је била изразито висока, чак 55 година.

Подмлађивањем кадра РГЗ обезбедио је трансфер знања и искуства са старијих колега на млађе и обезбедио кадар са вишим степеном информатичких знања.

Новим конкурсом РГЗ очекује да оствари значајно појачање кадрова у службама за катастар непокретности и на тај начин ефикасније и брже одговори на све захтеве грађана, наведено је у саопштењу.

Политика