Potpisani ugovori sa izvođačima za gradnju 133 stana za izbeglice u Novom Sadu, Vrbasu i Čačku

0
98

Ugovori o izgradnji 133 stana za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Novom Sadu, Čačku i Vrbasu potpisani su sa grupom ponuđača, a ukupna vrednost radova je 5.396.658 EUR sa PDV-om. Rok za izgradnju stanova u Novom Sadu je 360 dana, u Čačku 330, a u Vrbasu 280 dana, saopšteno je iz vlade.

Vršilac dužnosti direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru (JUP) Dušan Kovačević potpisao je ugovore sa izvođačima radova, i to na izgradnji 94 stana u Novom Sadu i 14 u Vrbasu sa Filipom Maksimovićem ispred Grupe ponuđača Kej d.o.o. Valjevo i Jugogradnja d.o.o. Beograd.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Čačku Kovačević je potpisao sa Vukajlom Babićem ispred Grupe ponuđača Inobačka d.o.o. Novi Sad, Arhikom d.o.o. Novi Sad i Brkanlić inženjering d.o.o. Novi Sad.

Stanovi će biti izgrađeni u okviru Potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa, koji predstavlja zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske.

Cilj tog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica iz ove četiri zemlje. Programom u Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, a implement partner je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru (JUP).

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Ekapija