„Podle namere“: Bil Gejts novim planom za svet posle korone iznervirao mnoge

0
190

Ideja Bila Gejtsa da se formira globalni sistem upozorenja na bolest, navela je korisnike društvenih mreža da postave pitanje zašto milijarder koji nije iz medicinske struke kuje takve planove koji im ulivaju strah da mogu postati platforme za tiraniju.

Suosnivač Majkrosofta i treći najbogatiji čovek na svetu oglasio se u ponedeljak na Tviteru i založio se za novi sistem za koji je rekao da će pomoći u sprečavanju budućih pandemija. To bi uključivalo ogromne platforme za testiranje koje bi mogle da testiraju 20 odsto stanovništva svake nedelje, rekao je Gejts u videu u kojem promoviše svoje planove. Dodao je da će se budući tretmani, poput monoklonskih antitela i vakcina, razvijati daleko brže kao odgovor na širenje bolesti ubuduće.

Figurice predstavljaju ljude različitih rasa, a Gejts ih pozicionira tako „da uoče početke širenja bolesti, čim se one dogode, bilo gde u svetu“. Ako takozvani „globalni sistem upozorenja“ identifikuje novu zarazu, timovi onih koji prvi reaguju, poput „pandemijskih vatrogasaca“, požuriće na lokaciju da zaustave izbijanje epidemije, rekao je Gejts, koristeći avione, helikoptere i figurice u zaštitnim odelima žute boje kako bi ilustrovao poentu.

„Zaustavljanje sledeće pandemije zahtevaće velika ulaganja, ali mislim da je ovo najbolja polisa osiguranja koju je svet mogao kda kupi“, rekao je Gejts.

Gejtsov plan je naišao na skepticizam i strah na društvenim mrežama, gde su oni koji su pogledali snimak istakli da su takve institucije, kao što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i Svetska zdravstvena organizacija, već optuživane kada je reč o oraćenju izbijanja bolesti i sugerisali su da Gejts ima podle motive, prenosi RT.

„Bil Gejts postavlja temelje za još pandemija, zalažući se za armiju učesnika i jasno želi da čitava populacija ide na preglede svakih šest nedelja. Ovo je očigledno plan za dominiranje svetom i to je zlo“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Gejts je blokirao komentare na svom nalogu na Tviteru, osim za ljudi koje prati na toj mrežu, ali mu ni to nije pomoglo da izbegne kritike.

„Bil je toliko siguran da sprečava us**ne pandemije, da blokira komentare. Propaganda“, rekao je komentator Endi Bird.

Na Tviteru se pojavilo i pitanje – da li Bil Gejts planira još mnogo pandemija?, a objavljeno je i: „Poslednji put kada je Bil Gejts imao bilo kakve veze sa pandemijom, prava pandemija se dogodila manje od dva meseca kasnije. Uskoro će se dogoditi nešto veliko“.

Gejts je prošle nedelje rekao da je tokom pandemije virusa korona bio na meti zlih teorija zavere. On je sugerisao da platforme društvenih medija možda treba da cenzurišu takve napade.

Sputnik