“NE BOJIMO SE OD VRAŽIJEG KOTA, NO SE BOJIMO OD ZLA DOMAĆEGA!“ Srpska Desnica i Miša Vacić pozivaju Vladimira Kostića da podnese ostavku

0
102

Dr Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, svojom poslednjom izjavom sluti da bude upisan sramnim slovima u istoriji beščašća kao čovek koji je zloupotrebio službeni položaj čelnika SANU i otvoreno podrio ustavno-pravni položaj Republike Srbije u odnosu na Kosovo i Metohiju.

Građanin Vladimir Kostić može da ima bilo kakav stav u vezi sa položajem Kosmeta. Predsednik SANU, Vladimir Kostić, to ne može, posebno ne ako istupa kao čelnik krovne nacionalne intelektualne institucije, koja se po ovom pitanju nijednom nije oglasila niti je zauzela službeni stav.

Drskost, bahatost i udvorišvo stranom i kontrasrpskom interesu dr Kostića višedecenijsko je obeležje njegove porodice čiji je on sada samo tužni i odurni eksponent.

Srpska Desnica javno postavlja pitanje Vladimiru Kostiću po kom to domaćem i međunarodnom pravnom dokumentu Kosmet „de facto i de iure nije srpski „, koji je to član Ustava Republike Srbije ukazao da smo mi u zabludi kada govorimo o i dalje nerešenom pitanju statusa Kosova i Metohije i da li je ikada pročitao i dalje važeću Rezoluciju SB UN 1244?

Da li dr Kostić zna da noblese oblige i da ono što je što je dozvoljeno volu nije dozvoljeno Jupiteru?

SANU nije i ne može biti „moje pleme koje snom mrtvijem spava, suza moja koja nema roditelja“ i mora se najpre ograditi od izjave svog aktuelnog predsednika.

Srpska Desnica, nakon toga, poziva dr Vladimira Kostića da podnese ostavku i svoje stavove javno slobodno izražava nadalje samo kao građanin ove zemlje, uprkos svom OZNA-škom porodičnom poreklu, a ne kao čelnik naše najumnije institucije.
Ukoliko to ne učini, Srpska Desnica poziva naše uvažene akademike da pozovu svog predsednika na odgovornost i izglasaju mu nepoverenje.

U narednom teškom i izazovnom periodu SANU ne treba da predvode defetisti, zastupnici antisrpskog interesa i podrivači ustavno-pravnog poretka Srbije. Mi se, kako Njegoš veli, zaista ne bojimo od vražjega kota, neka ga je ka’ na gori lista, no se bojimo od zla domaćega.

Tom zlu se nacionalno i intitucionalno mora stati na put!

Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice

Nacionalist