Novi paket pomoći građanima, penzionerima, privredi

0
363

BEOGRAD –

Imamo novca za naredni paket pomoći, kaže predsedednica Vlade Ana Brnabić i navodi da se na tome radi uz veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića.

„Priprema se novi paket podrške i penzionerima, građanima i privredi. Gledaćemo kako to da uradimo na najbolji mogući način i da ponovo imamo najbolji ekonomski rast u Evropi, mi smo ekonomski šampioni 2020. u Evropi“, rekla je Brnabić na TV Prva.
Navela je da smo uspeli da budemo najbolji i u uslovima krize izazvane korona virusom i to zahvaljući pravim i dobrim merama koje smo targetirali.

„Trudićemo se da to ponovimo“, poručila je premijerka.

Ona je rekla da u ovom trenutku ne može da govori o tome kakav je tačno novi paket pomoći na kome se trenutno radi.

„Morate da imate prihode u budžetu da biste mogli da pomognete privredi u krizi, ili da platite troškove borbe protiv korona virusa, koja je izuzetno skupa“, rekla je Brnabić i navela da je zato potrebno da svi poštuju sistem i plaćaju porez kako bi bilo priliva u budžetu.

Ona kaže da su vakcine protiv korona virusa izuzetno skupe i da je za sve to potreban priliv u budžet.

„Ne možemo paušalno da kažemo, ti ne moraš da platiš porez, ali neki preduzetnik iz Kaluđerice mora. Moramo da imamo sistem i da ga svi branimo“, napomenula je premijerka.

Beskrajno je, kaže, zahvalna predsedniku Vučiću koji je vodio ekonomski deo Kriznog štaba, jer je preuzeo teret osmišljavanja mera koje su već sprovedene.

Naglasila je da je najvažnija tema vakcinacija, jer bez toga „džaba“ podrška privredi i pozvala građane da se prijave za vakcinaciju kako bi ekonomija radila.

RTV