JEDAN KRAJ U BEOGRADU JE REKORDER: Tamo vlada pomama za stanovima, najviše se traže LUKSUZNI

0
104

Prosečan kupac ima 100.000 evra, ali kupuje manje kvadrata.

Prema najavama agencija za nekretnine, cene stanova i poslovnih prostora ove godine trebalo bi da budu nešto niže u odnosu na 2020.

Dok se prethodne godine više gradilo, nekretnine su se slabije prodavale. Hoće li ova godina promeniti stanje na tržištu nekretnina?

„Teško je reći, ali u ovom trenutku nema nagoveštaja da će cene nekretnina ići naniže“, kaže za Prvu TV Kaća Lazarević, agent za nekretnine.
„Cene su u blagoj stagnaciji, možda zbog praznika, novogradnja se i dalje jako dobro prodaje, a i svedoci smo koliko se zida“, dodaje ona.

„Cena zakupa pala je još od početka pandemije, i ne popravlja se situacija, teško je izdati stan u ovim uslovima pandemije, ljudi izdaju bar da im se pokriju troškovi“, kaže Lazarevićeva.

„Najviše se traže luksuzni stanovi, ima dovoljno kupaca koji bi platili 3-5 hiljada evra za takve stanove“, kaže ona.

Prema njenim rečima, prosečan kupac sada može da izdvoji oko 100.000 evra, do pre godinu-dve imali smo prosek od 50.000 evra, ali se sada za taj novac može kupiti mnogo manje kvadrata nego ranije.

Osim toga, Lazarevićeva kaže da Novi Beograd prednjači u svakom smislu kao najtraženiji deo za potencijalne kupce, a tu je i Vračar, Senjak dok se vraća i Dedinje.

Mondo