Za četiri godine Telekom će biti glavni izvoznik softvera

0
119

Beograd — Telekom će za četiri godine postati privredni gigant ne samo u Srbiji nego i u regionu, zahvaljujući strategiji koja predviđa razvoj digitalnih servisa.
To je izjavio generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

On je najavio da će Telekom Srbija ove godine otvoriti fond za razvoj digitalnih startap projekata koji će finasirati sa najamnje pet miliona evra godišnje.
„Probaćamo da motivišemo i druge kompanije da budu deo tog fonda, jer mislim da taj deo razvoja startpat zejednice još nije dovoljno sistematizovan, a da je veliki potencijal. Ono što ćemo probati da uradimo je da Telekom ne bude samo telekomuinikacioni lider regiona, nego da bude i glavni izvoznik digitalnih softvera u svetu i time mislim da ćemo povećati vrednost Telekoma i značajnije doprineti razvoju tog dela privrede u Srbiji“, rekao je Lučić gostujući na Pinku.

On je ocenio kako je novost na tržištu rešenost da se nacionalna telekomunikaciona kompanija postavi tamo gde su i duge nacionalne kompanije, a to je da bude broj jedan u telekomunikacijama i nosilac digitalnog razvoja.

„Ja sam pre dve godine govorio da ćemo mi za dve godine dobiti više multiumedijalnih korisnika nego za prethodnih 10 godina, i mi smo to ostvarili. Mi smo broj korisnika fiksnog interneta i multimedije više nego duplirali. Postali smo lideri u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i sada krećemo u dalji razvoj“, rekao je Lučić.

Dodao je kako na osnovu ličnog iskustva može da kaže da će Telekom Srbija za četiri godine postati privredni gigant u regionu.

B92