ALEKSANDAR BOCAN HARČENKO: Puštanjem u rad Balkanskog toka potpuno obezbeđena energetska stabilnost Srbije

0
90

GOSPOĐINCI – Izgradnjom i puštanjem u rad Balkanskog toka, dela gasovoda Turski tok, od bugarske do mađarske granice, potpuno je obezbeđena energetska stabilnost i bezbednost Srbije, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Harčenko je, rano jutros, sa predsednikom Srbije, prisustvovao puštanju gasovoda u rad.

Završen je najvažniji deo jednog od globalnih projekata naše zajedničke saradnje. Ovaj gasovod obezbediće stabilnost i samoj Srbiji dahe mogućnost za dalji razvoj unutrašnje infratsrutkure i potpuno će biti obezbeđena energetska stabilnost i bezbednost i stabilne isporuke energenata, rekao je Harčenko.
On je dodao da se izgradnja gasne infrastrukture potpuno uklapa u smernice privrednog razvoja, koje je uoči Nove godine izneo predsednik Srbije.

Ovaj gasovod obezbediće i energetsku sigurnost i šireg regiona, centralne Evrope, ukazao je Harčenko.

Ruski ambasador je naveo i da će gasovod pružiti dodatne mogućnosti za Srbiju, da postane još privlačnija za ulaganja, jer postaje i tranzitna zemlja za gas.

Ovo je stvarno najbolji poklon za Novu godinu, da čim je nova godina počela imamo jedan veliki događaj u razvoju bilateralnih odnosa, konstatovao je ruski ambasador.

On je zahvalio svima koji su radili na izgradnji gasovoda, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je veliku zahvalnost predsedniku Rusije Vladirimu Putinu.

 

Kurir/Tanjug