TRAMP IMA REZERVNI PLAN: Vrhovni sud SAD nije poslednja nada za pobedu američkog predsednika

0
101

KONGRESMEN iz Alabame, republikanac Mo Bruks, otkrio je rezervni plan Donalda Trampa u borbi za dokazivanje da je bilo krađe na predsedničkim izborima. Prema tom planu, Vrhovni sud SAD nije poslednja nada za američkog predsednika, već će šansu tražiti i u Kongresu.

Bruks, koji važi za jednog od bliskih Trampovih saradnika, otkrio je to uoči sastanka elektorskog koledža, koji je zakazan za 14. decembar i koji treba da glasa o predsedniku.

Republikanski kongresmen naveo je da će u Kongresu pokušati da ospore rezultate elektorskog koledža kada se 6. januara kongresmeni sastanu da bi potvrdili izborne rezultate.

– Prema ustavu, mi imamo višu ulogu nego Vrhovni sud SAD, nego bilo koji federalni sudija, nego bilo koji državni sudija – naveo je Bruks.

– Ono što mi kažemo, biće konačna presuda – rekao je Bruks u tekstu koji je objavio „Njujork tajms“ i dodao da im je osnovni cilj da „poprave veoma manjkav američki izborni sistem, koji dozvoljava izborne prevare i krađu glasova“.

– Moguća korist od toga je da će Donald Tramp zvanično pobediti na elektorskom koledžu, kao što verujem i da je ste pobedio ako se broje samo zakoniti glasovi – rekao je Bruks.

Kako se navodi, Bruks i drugi kongresmeni planiraju da ospore elektorske glasove iz pet spornih država, Arizone, Džordžije, Nevade, Pensilvanije i Viskonsina.

Novosti